Jdi na obsah Jdi na menu
 


INFORMACE O ČESKÉM NÁRODNÍM TEAMU


kliknutím na obrázek více informací

_________________________________________________________

V posledním utkání jsme udrželi utkání pod kontrolou a porazili jsme Slovensko 14:11. Tato výhra nám přiřkla celkově sedmé místo na Juniorském světovém poháru. Na celkové hodnocení si ještě chvilku počkáme až podle statistik a názorů hráčů.










_________________________________________________________

V dnešním utkání proji velmi těžkému soupeři z Taiwanu jsme nastoupili s odhodláním, kterén jsme však nedokázali úspěšně prodat.

První poločas byl na koše velmi chudý a skončil našim prohrou 2:4. Rozdíl ve skóre byl velmi malý a tak šance na zvrat v utkání stále žila. Ve druhém poločase ukázal Taiwan svou sílu, skvěle skóroval, ale my jsme bohužel nedokázali držet krok a najít správnou odpověď. Utkání jsme prohráli 6:12. Koše za CZE U19: Ivan ŽÁK 3, Karel KÖNIGSMARK 2, Jiří ŠEVČÍK 1.

Ve druhém utkání porazilo Rusko Slovensko 14:4. Odpoledne od 14:10 se tedy utkáme se Slovenskem.



_________________________________________________________

Od tohoto utkání nikdo nečekal žádné výrazné ohrožení českého týmu, který sehrál spíše tréninkové utkání s nováčkem na mezinárodní korfbalové scéně, s Rumunskem. Od samotného začátku bylo jasné, že se očekávání výsledku bezpochyby vyplní.


CZE vs. ROM – 22:3

 

Češi svého soupeře příliš nešetřili a přesně skórovali, do poločasu jsme se ujali jasného vedení 13:1. Zbytek utkání se nesl v jasné dominanci České korfbalové reprezentace, když naši salvu zakončil až závěrečný hvizd rozhodčího, který znamenal naši výhru 22:3.

 

K nejúspěšnějším střelcům naší repre patřili: Ivan ŽÁK 5, Adéla TICHÁ 3, Jakub HANÁČEK 3, Marie BUCHTOVÁ 3, Martin PROCHÁZKA 3, Eliška BOOROVÁ 2, Karel KÖNIGSMARK 2, Ivana KULHAVÁ 1.


_________________________________________________________

Po náročném utkání s USA jsme se museli dát dohromady a připravit se na další důležité utkání tohoto dne. Další v pořadí na nás čekal tým Ruska, který ve svých prvních utkáních s přehledem a vysoko zvítězil.


CZE vs. RUS – 4:9

 

Do utkání jsme nastoupili v sestavě, ve které jsme končili utkání s Američany. První koš utkání zaznamenal hned v úvodu střelou z dálky Ivan Žák. Poté jsme se nedokázali prosadit a to nahrávalo soupeři, který se postupně ujal vedení až 4:1 v sedmnácté minutě. Do poločasu se už skóre neměnilo, co se v poločase změnilo byla česká sestava, do utkání zasáhla Adéla Tichá (místo Kláry Bártové) a Martin Procházka (místo Ivana Žáka), který skvěle uvedl hned v první minutě druhého poločasu přesnou střelou z dálky. Košem z dálky se prosadila Eva Kovalovská, ale pořád jsme prohrávali o dva koše 3:5. Přesná střela z volného hodu Karla Königsmarka znamenala snížení narůstajícího ruského náskoku a my jsme měli do konce utkání pouze deset minut. Ve závěru utkání se dokázali prosadit opět hráči z východu. Český tým na hřiště poslal Jakuba Hanáčka, v očekávání zvrácení vývoje utkání. Ten se však nekonal a Česko ve svém druhém utkání podlehlo Rusku 4:9.


_________________________________________________________

První utkání druhého hracího dne svedl proti sobě favorizované Nizozemí a Česko. Od utkání se čekal podobný výsledek, kterého docíllil náš tým proti Rumunsku jen v opačném gardu.


CZE vs. NLD – 2:20

 

Předpoklady utkání se naplnily. Nejúspěšnější korfbalová země světa začala ukazovat svoji sílu hned od začátku. Pohodlně a s přehledem skóroval a nikdo neměl nemenší pochybnosti o tom jak toto utkání skončí. Za český tým se dokázali prosadit znojemskší Hanáček a Žák. Konečné skóre i přes bojovný český výkon byl 20:2 pro domácí Nizozemce.


_________________________________________________________

Další v pořadí na nás čekal nevyzpytatelný portugalský soupeř. Utkání s ním pro nás bylo velice důležité vzhledem k dalšímu postupu v pořadí turnaje. Portugalský tým měl na kontě zatím pouze jedinou výhru nad slabým Rumunskem a sám cítil, že Česko je pro něj hratelný soupeř.


CZE vs. POR – 11:8

 

Do utkání jsme nastoupili s velkým odhodláním, první koš však vstřelil soupeř mi jsme museli dotahovat. Rychlou šňůrou čtyř košů jsme otočili a postupně se ujali vedení 4:1. Poté se oba týmy tahaly o skóre. Do poločasu se podařilo Portugalsku snížit na rozdíl jediného koše 7:6. Po poločase, který ani jeden z týmů nevyužil ke střídání skórvali opět Portugalci a dotáhli tak na 7:7. Dlouhá střela Königsmarka znamenala opět přiklonění vývoje utkání na naši stranu. V gradujícím závěru dokázali Portugalci odpovědět na pohotovou střelu Evy Kovalovské. Další hřebíček zabil Ivan žák střelou z dálky, která znamenala vedení 10:8. Po něm zachoval chladnou hlavu Königsmark a minutu před koncem pojistil naše vedení úspěšným proměněním penaltového hodu. Po náročném utkání jsme si mohli zapsat důležité vítězství 11:8.





střelci: Ivan ŽÁK 4, Karel KÖNIGSMARK 3, Jiří ŠEVČÍK 2, Petra KUBINOVÁ 1, Eva KOVALOVSKÁ 1.


_________________________________________________________

Čeští hráči mají za sebou první utkání na Juniorském světovém poháru. V úvodním utkání si náš tým, který je postavený kolem loňského torza dorosteneckého mistra Moravské Třebové doplněný o mnoho hráčů Znojma a Kolína.

CZE vs. USA - 10:9

Začátek utkání se nesl v nervózním duchu v první minutě se prosadili Spojené státy bleskovou donáškou. Další koš padl až po deseti minutách, vyrovnal Jiří Ševčík. Tým USA dokázal bleskově odpovědět a opět se ujal vedení. Následně jsme otočili vývoj na 4:3 koši Chlumského z blízka, Hanáčka a Ševčíkovou střelou z dálky. Poté však opět začali úřadovat Američané, kteří třemi koši opět otočili vývoj utkání na svoji stranu a Češi tak opět prohrávali 4:6. Dvě dalekonosné střely Ševčíka znamenaly opět vyrovnání. Rozhodující náskok zařídily tři sudičky Kovalovská, Buchtová a Bártová během dvou minut. Poslední český koš dal po střele z dálky Chlumský. V závěru se nám podařilo ubránit nápor soupeře a těsně jsme zvítězili 10:9.








Sestava:
Adéla Tichá, Ivan Žák, Eliska Boorová, Jakub Hanáček, Eva Kovalovská, Jiří Ševčík, Ivana Kulhavá, Lubomír Chlumský, Klára Bártová, Pavel Jeřábek, Marie Buchtová, Martin Procházka, Petra Kubinová, Vladimíra Juračková

______________________________________________________________

__________________________________________________

Finálový den

Poslední den šampionátu se odehrával už bez české účasti, protože Češi hráli v miniskupině o 5.-7. místo o den dříve hned 2 zápasy.

V utkání o 8. příčku se utkalo domácí Portugalsko s Maďarskem. Portugalci byli zvyklí na podobných akcích brát čtvrtá až pátá místa, pro ně byl výsledek před domácím publikem hořkým zklamáním. Zvlášť když řadu zápasů prohráli jen smolně malým rozdílem. Vítězství 15:4 nad slabým výběrem Maďarska v posledním utkání jim chuť určitě nepravilo.

V utkání Ruska s Katalánskem šlo o hodně – vítěz měl šanci získat 5. místo a tedy i postup na MS na Taiwanu. Češi už byli ze hry venku, Katalánci by museli vyhrát o více než 3 koše. Jiný výsledek posunoval na MS Rusko. V úvodu utkání byly síly obou týmů ještě vyrovnané, krátce před půlkou ale Rusové odskočili na tříbodový rozdíl a do konce utkání už vedení z rukou nepustili, zvítězili 13:9 a mohou se tak těšit na asijské dobrodružství za dva roky. Češi končí na 6. místě, Katalánsko je sedmé.

Utkání o bronzovou medaili spolu svedlo dva týmy, které se spolu střetly už v úvodní den šampionátu. Nečekané vítězství Anglie a následná vysoká prohra Česka s Německem v důsledku znamenala konec českých snů o medaili. Diváky čekalo bohužel další utkání chudé na koše – poločas 4:4 mluví asi za vše. Ve druhé půli měli více ze hry Němci, kteří dvakrát vedli. I když se Britům podařilo srovnat, na šňůru 3 košů v rozpětí dvou minut zareagovat nedokázali a prohráli 11:9. Němci se mohou po dlouhých letech radovat z evropské medaile.

Před čtyřmi lety na ME U21 ve Španělsku se o šok postaral český výběr, když porazil ve skupině Belgii a postoupil do finále, kde se střetl s Nizozemím ve zcela vyrovnaném zápase. Letos se překvapení nekonalo a finále obstarali tradiční soupeři – zakladatelé korfbalu – Holandsko a Belgie. Holanďané byli celé mistrovství suverénní, v každém utkání dali nejméně 20 košů. Výsledky Belgie už tak suverénní nebyly. Finále ale začínalo za stavu 0:0. „Tulipány“ však suverénně potvrdily, že v současnosti opravdu nemají konkurenci. Belgie sice sehrála s „Oranjes“ vyrovnané utkání, ale stále byla krok pozadu. Nizozemci nakonec zvítězili 17:11 a znovu se radují z evropského zlata.

Konečné pořadí ME do 21 let 2006 – Portugalsko – Oeiras/ Porto Salvo.

1. Nizozemí
2. Belgie
3. Německo
4. Velká Británie
5. Rusko
6. Česká republika
7. Katalánsko
8. Portugalsko
9. Maďarsko

Šesté místo pro český korfbal – smůla nebo realita?

Shrneme-li působení českého výběru na ME z hlediska umístění, pak je nutné říci, že převažuje zklamání. Tým odjížděl s vidinou medaile, ale v naprosto nesmyslném herním systému s devíti družstvy místo osmi jsme tvrdě zaplatili za nepovedený první poločas s už rozehraným Německem v úvodním střetnutí. Bohužel vysoká porážka v tomto zápase a fakt, že Němci o den dříve podlehli Anglii nás odsoudila do role „předem poražených“. Od této chvíle se ale český výběr zlepšoval minutu od minuty a předváděl opravdu kvalitní korfbal, který vyvrcholil skvělou hrou proti Portugalsku. Smolná porážka s Ruskem (které aspiruje svým stylem hry a přístupem k ní na budoucího vyzyvatele Holanďanů o korfbalový trůn), kdy jsme svého soupeře sice herně předčili, ale nedokázali proměnit celou řadu vyložených šancí, nás odsoudila až na 6. místo, na kterém nic nezměnilo ani těsné vítězství s Katalánskem.

Tým na Mistrovství Evropy 4x zvítězil a 2x prohrál. Předváděl kvalitní moderní hru se spoustou skvělých prvků. Bohužel kamenem úrazu se stalo zakončení – v týmu nebyl žádný spolehlivý střelec z dlouhých vzdáleností, podle statistik jsme dali pouze 2-3 koše za zápas z dálky. Ostatní družstva měla v této kolonce vždy průměrně 5-6 zásahů. Naší doménou byla dobrá obrana v blízkosti koše a v útoku podkošové situace a střelba ze střední a malé vzdálenosti. Když se nám nedařilo v těchto bodech, většinou se nepodařil celý zápas. Přesto bychom měli 6.místo brát na jednu stranu jako velkou smůlu danou těžkým losem a na druhou stranu jako vztyčený varovný prst, upozorňující na fakt, že úroveň korfbalu v Čechách a na Moravě stagnuje spíše i klesá. Před MS 2007 v Brně se je to varování více než významné.

Současná evropská špička se, kromě nepřekonatelných Holanďanů, srovnává. Belgie má problémy s hráčskou základnou a v nejbližších letech bude zcela na úrovni zbylých týmů z ME. Před čtyřmi lety jsme si mysleli, že jsme porazili Belgii a teď nás čeká Holandsko. Opak byl pravdou, dali jsme inspiraci ostatním týmům, ty šly herně nahoru a naše stagnace jim uvolnila místo, což se potvrdilo už na jaře na ME seniorů v Maďarsku. Z týmů na 3. až 8. místě na juniorském ME kdokoliv mohl porazit kohokoliv, utkání byla až na výjimky těsná a leckdy skoro nespravedlivá k poraženým. Ale takový je sport a nám nezbývá, než si vzít ponaučení z porážek a zamyslet se nad tím, jak český korfbal zvednout na medailové stupně. Do roka a do dne se v Brně ukáže…!

zdroj. www.sportovni.net

________________________________________________________________

Reprezentace do 21 let v Portugalsku

Česko vs. Maďarsko

Porto Salvo (Portugalsko) 9.1.2006 (SPORTOVNI.NET) - Po hořké pilulce, kterou musel náš juniorský korfbalový výběr spolknout v minulých dnech a která měla podobu ztráty šancí bojovat o medaile na ME do 21 let, se dnes v odpoledních hodinách střetl český tým s Maďarskem, které dosud nezvítězilo a po základní skupině mělo hrozivé skóre 9:55. Vzhledem k tomu, že náš výběr prokazoval vzestupnou formu, očekávala se snadná výhra.

Jak bylo očekáváno, tak se i stalo. Český tým nenechal nic náhodě a od prvních minut prokazoval ve všech herních situacích jasnou převahu. Češi nastoupili v základní sestavě s mnoha náhradníky a ačkoliv se tým opět střelecký trápil, poločasové vedení 11:4 poskytovalo více než komfortní náskok a klid pro druhé dějství. Bohužel se opět ukázal nešvar, který nás provází celé mistrovství, když jsme od 22. minuty až do poločasu nedokázali skórovat.

Ve druhé půli střelecká potence ještě více klesla, slabšímu soupeři jsme dali pouze 6 košů a to 3 v prvních deseti minutách a 3 v posledních 3 minutách. Střelecky se prosadila výrazněji pouze Fliegerová, která trefila do černého 5x za zápas, většinou z dálky. Jinak bylo útočné počínání českého výběru více než 15 minut ve druhé půli zcela bezzubé. Na druhou stranu jsme za 30 minut druhé půle inkasovali pouze 2x a tak vítězství 17:6 bylo opravdu bezproblémové a snad vrátilo klid a pohodu do našich řad před zítřejším duelem s domácím Portugalskem. Vítězství v tomto zápase nás může posunout do bojů alespoň o 5. místo. Porážka by znamenala pád do hlubin evropského startovního pole až na konečnou osmou příčku.

V utkáních mezi nejlepšími šesti týmy došlo asi k jedinému překvapení. Rusko, které včera zle potrápilo Belgii, které podlehlo o jediný koš, dnes nastoupilo proti Německu. Unaveně působící Rusové nestačili na v pohodě hrající zkušené Němce a podlehli svému soupeři 15:18. Němci jsou tak již bez ohledu na zítřejší výsledek zápasu s Belgií jistými semifinalisty, Rusko naopak půjde do bojů o 5.-7. místo. Ve včerejších utkáních se kromě již zmíněného zápasu Belgie vs. Rusko hrály ještě duely Nizozemska s Katalánskem a Portugalska s Maďarskem. V obou případech byl rozdíl mezi oběma soupeři více než výrazný - „Tulipány“ si poradili hravě s Katalánskem 25:9 a Portugalci s Maďarskem 17:8.

Nabitý program mistrovství pokračuje i zítra, kdy se v posledních utkáních nadstavbových skupin střetně nejdříve Holandsko s Anglií a následně Belgie s Německem. Odborníci v tomto utkání očekávají, zda se velmi dobře hrajícím Němcům podaří otřást belgickou suverenitou. Večer ve 20:00 pak začíná boj domácích Portugalců s naším výběrem.

zdroj. www.sportovni.net 

Obrazek

_________________________________________________________

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář