Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nový Český rekord..

28. 5. 2007
 

                     

Korfbalisté hráli v Brně celý den a noc


17. května 2007, Brno – Celých 24 hodin trval extrémní korfbalový zápas, který se odehrál o posledním květnovém víkendu v brněnské sportovní hale VUT. Proti sobě nastoupily v sobotu v pravé poledne celky VSK VUT Brno a „Výběr světa“, složené z korfbalistů i příchozí veřejnosti, jejichž cílem bylo vydržet hrát 24 hodin non-stop utkání v korfbalu. To vše se odehrálo pod bedlivým okem komisařů agentury Dobrý den Pelhřimov, kteří mohli v neděli ve 12:00 konstatovat, že byl právě utvořen nový český rekord.

Od počátku panovalo hře až neskutečné herní tempo, které dokázali účastníci udržet prakticky po celou dobu pokusu o rekord. Tým Brna měl k dispozici menší počet stálých hráčů, kteří byli ale během hry doplňováni o příchozí návštěvníky a veřejnost. Soupeřem mu byl celek označený jako „Výběr světa“, ve kterém se prakticky pravidelně střídalo zhruba 32 hráčů z korfbalových oddílů z celé České republiky.

1. koš zápasu vstřelila domácí Štěpánka Jonáková a Brno ve vedení vydrželo po celých 24 hodin. Velmi dlouho měli oba soupeři mezi sebou jen nízký bodový rozdíl. První stovku vstřelených košů dosáhli brněnští po 5h a 45 min (100:84), když se trefil Pavel Strašák, a nikdo tehdy netušil, kolik košů nakonec padne. Soupeř měl na svém kontě první stovku košů zhruba o hodinu později. O půlnoci v polovině pokusu už byla na většině účastníků znát velká únava, ve sportovní hale panovalo nejen vysoké tempo a vysoká vnitřní teplota, ale také odhodlání tento extrémní kousek dotáhnout do cíle. Kritické momenty hry přišly kolem 4 hodiny ranní, když se na každé straně vydrželo střídat zhruba 24 statečných, z nichž většina neměla ani čas na delší než hodinový spánek. Rozhodující trhák si Brno nachystalo právě na časné ranní hodiny, kdy svém soupeři rychle odskočilo na zhruba 70-ti bodový rozdíl. Dvě hodiny před koncem rekordního pokusu padla magická hranice 400 bodů na straně Brna a zároveň rozdíl mezi oběma soupeři narostl na rovnou stovku – 400:300. Závěrečnou půlhodinu pokusu absolvovaly elitní výběry obou soupeřících stran, které ukázaly, že i přes extrémní únavu ještě všichni mohou předvádět excelentní korfbal, za který by se nemusel stydět žádny extraligový celek.

Přesně po 24 hodinách ukončil v neděli v pravé poledne poslední hvizd rozhodčího celé utkání. Konečné skóre 433:323 ve prospěch domácího VSK VUT Brno vlastně nebylo ani tím nejdůležitějším, co se v květnovém víkendu v Brně odehrálo. Tím byl fakt, že se potkala skupina skvělých lidí, kteří dokázali, že se i přes obrovskou únavu a fyzické vypětí dokáží společně bavit hrou jménem KORFBAL.

www.extrakorfbal.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

fotky

(Ivo, 29. 5. 2007 15:05)

Ahoj všem,

fotky najdete na

www.korfbal-maraton.estranky.cz

Ivo

Nádhera

(Iva, 28. 5. 2007 16:30)

Musím říci, že celá akce byla skvěle připravena a všichni kdo jsme tam přijeli jsme si to moooc užili. Určitě to byl nevšední a fyzicky dost náročný zážitek.Poděkování patří organizátorům, kteří odvedli bezvadnou práci.Pro mě to byla příležitost zahrát si s elitními hráči a hodně se naučit a myslím, že nejen pro mě.Takže pokud se něco podobného bude opakovat,určitě stojí za to se zúčastnit.